Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Budapest 2. kerület fórumon
részletek »

Budapest 2. kerület fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Budapest 2. kerület fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: budapest2ker.tlap.hu » Budapest 2. kerület fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Demeter Sándor Attila2010.05.31. 10:46 | Válaszolok | #18046
Demeter Sándor Attila

AJÁNLÓ:


edd este játsza második BL-mérközését a DVSC a Lyon ellen. Szorítsunk együtt a Lokinak a Második Kerületi Fidesz-irodában! (1024 Budapest, Keleti Károly u. 13. / B) Kapunyitás: 20:15. Várunk mindenkit!

Hirek2010.05.23. 00:04 | Válaszolok | #17766
Hirek

Közlekedési információk
2010. május 21.

A Fény utca-Retek utca-Dékán utca-Fillér utca csomópontjában a Fillér utca felől érkezők mostantól balra is kanyarodhatnak a Fény utca irányába.

Elkészült a Fény utca–Dékán utca–Retek utca kereszteződésének átépítése. Akik a Rózsadomb felől eddig a Lövőház utcán keresztül közelítették meg a Margit körutat, ezután a Fillér utcán haladva az új csomópontnál már balra kanyarodva a Fény és a Kis Rókus utca érintésével juthatnak ki a körútra.

A KELETI KÁROLY UTCÁBAN a gázcsövek cseréjének befejezése után a bel-budai funkcióbővítő rehabilitáció keretében megkezdődött a Keleti Károly utca felújítása és csillapított forgalmú útszakasszá való átépítése. Előreláthatólag július 19-ig nem lehet autóval közlekedni a Keleti Károly utca Rét és Kitaibel Pál utcai szakaszán, a munkálatok ideje alatt a parkolni sem lehet ezen a részen. A kivitelező cég ígérete szerint a lezárt útszakaszon biztosított lesz a beteg-, az áru- és a szemétszállítás.

A Keleti Károly utcában a Margit körútnál megszűntek a korlátozások, de tartanak az átépítési munkák a Tizedes utcától a Kitaibel Pál utcáig, úgy hogy az útpálya baloldalát az épületek vonaláig elbontották, az utcát lezárták

A Lövőház utca teljes hosszában tart a csillapított forgalmi rend kialakítása, az útpálya szerkezetének átalakításával az utca bal oldalának lezárása és parkolási tilalom mellett.

A Retek utca – Fény utca – Fillér utca csomópontjában megváltozott a forgalmi rend, tehát ne rutinból vezessenek. A Fillér utcából a csomóponthoz érkezők külön jelzőlámpa irányítása mellett kanyarodhatnak be balra a Fény utcába.

A Marczibányi tér déli oldalán, valamint a Pengő utcában már az új burkolaton közlekedhetnek, parkolhatnak, sétálhatnak.

A Margit körút felé egyirányú Jurányi utcában felújítják a csatornát a Csalogány utca és a Varsányi Irén utca között, itt komoly útszűkületre, parkolási tilalomra számítsanak.

A Pasaréti úton folytatódik a csatornaépítés a Gábor Áron utca és a Radna utca között, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza. Az 5-ös autóbuszok megállóit ezen a szakaszon áthelyezték. A Lupény utcát ideiglenesen egyirányúsították a Pasaréti út felől és a Júlia utca zsákutca lett.

Máriaremetén felújítják az útpályát az Ördögárok utcában a Kerékhegyi utcától a Nagyrét utcáig, a Kerekhegyi utcában végig, a Hímes utcában a Kerékhegyi utcától a József Attila útjáig és a Honfoglalás utcában a József Attila útja és a Géza fejedelem utca között. Félpályás útlezárásra, sebességkorlátozásra, parkolási tilalomra és időszakosan jelzőőrös forgalomirányításra készüljenek az arra járók. A 157-es autóbuszok megállóit az építéstől függően áthelyezik.

A Szilágyi Erzsébet fasorban felújítják a vízvezetéket a Házmán utcától a Rhédey utcáig a zöldsávban, amikor a Gábor Áron utcához ér a munka akkor várható a forgalomban korlátozás.

A Margit hídi munkálatok miatt a Bem rakpart felől a híd alá érkezők sávelhúzásra készüljenek, a Budai alsó rakpartot pedig hétvégenként időszakosan lezárhatják a híd alatt.

2010. május 10-étől a főváros újabb területein kell parkolási díjat fizetni, így a Váci út és a Népfürdő utca között a Dráva utcától a Róbert Károly körútig (240 Ft/óra), valamint a Róbert Károly körúttól a Rákos patakig (160 Ft/óra), a Ferencvárosban a Haller utca és a Mester utca vonalától a Bokréta utca - Üllői út, valamint a Soroksári út – Tóth Kálmán utca által határolt területen belül (160 Ft/óra) hétköznapokon 8 – 18 óráig.

A Margit hídon a felújítási munkák miatt továbbra is csak a BKV-járművek, a gyalogosok és a kerékpárjukat tolók mehetnek át. A járatok a szigetnél nem állnak meg, a Margitszigetre az Árpád hídtól a 26-os busszal, a békásmegyeri Újmegyeri tértől, Buda felől pedig a 134-es autóbusszal lehet eljutni.

Demeter Sándor Attila2010.02.25. 09:31 | Válaszolok | #13315
Demeter Sándor Attila

Észrevételeiket, kéréseiket, kérdéseiket az II. kerülettel kapcsolatban itt is feltehetik, megvitathatják.

Szerkesztő

tlap.hu2010.02.09. 09:02 | Válaszolok | #12941
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) budapest2ker.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü