Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Iskolák - Budapest 2. ker. képes leírás - Budapest 2. kerület.tlap.hu
részletek »

Iskolák - Budapest 2. ker. - Budapest 2. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest2ker.tlap.hu » Iskolák - Budapest 2. ker.
Keresés
Találatok száma - 5 db
Szent Angéla Gimnázium - Általános Iskola

Szent Angéla Gimnázium - Általános Iskola

A Kassán működő Orsolyita nővérek Trianon után - iskolájuk számára menedéket keresve, - 1922-ben érkeztek Budapestre. A Margit körúti ferencesek segítségével az 1922-23-as tanévben megindulhatott az Orsolya Rend 'Szent Angela' leányiskolája az Áldás u. 1. alatti iskolaépületben. 1928-ban önálló, új épületbe (Zivatar u. 2-4.) költöztek és 1931-ben érettségizett az első gimnáziumi évfolyam. Az iskola mellett internátus is működött. 1931-ben az első tanítóképző osztály is megindult. 1948 után állami iskolaként működött intézményünk. Az 1991. évi XXXII. törvény alapján az orsolyita nővérek visszaigényelték egykori ingatlanukat, melynek visszaadására 1994. március 1-én került sor. Mivel az Orsolya Rend nem tudta fenntartani az iskolát, ezért a Ferences Renddel megállapodást kötött az iskola működtetésére. Az 1994/95-ös tanévben az II. Kerületi Önkormányzat jelképes összegért bérelte az iskolaépületet, és ugyancsak jelképes összegért lehetővé tette az iskola működtetését 3 osztállyal a Marczibányi István Általános Iskolában.

Móricz Zsigmond Gimnázium

Móricz Zsigmond Gimnázium

A nagy magyar íróról elnevezett budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium 1955-ben kezdte meg működését a II. kerület Lórántffy Zsuzsanna utca 3. szám alatt. A politikai rendszerváltást megelőző években az állam és egyház közötti megállapodás eredményeként az iskola épülete visszakerült jogos tulajdonosa, a református egyház kezébe. Gimnáziumunk további működése érdekében az állam vállalta új iskola építését, mely gyors ütemben 1,5 év alatt elkészült. Így 1992 szeptemberében a Rózsadomb tetején, csodálatos panorámájú környezetben folytathatta munkáját az iskola.

II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

Iskolánk a 2009/10-es tanévet a csodálatosan felújított, korszerűsített és kibővített épületben kezdi, a Keleti Károly utcában. Az új iskolaépület nemcsak tisztára festett falakat és vadonatúj bútorokat jelent, hanem korszerű oktatási környezetet is, amelyben diákjaink jól érzik magukat, miközben az ismereteik bővülnek, és a személyiségük harmonikusabbá válik.A megújult könyvtár, berendezése és tartalma is a XXI. századnak megfelelő, hiszen a könyvek mellett videó és CD-tár, Internet kapcsolattal rendelkező számítógépek állnak az olvasók rendelkezésére.

CDM Számítástechnikai Szakközépiskola

CDM Számítástechnikai Szakközépiskola

A Cdm Számítástechnikai Szakközépiskola 2001-ben jött létre azzal a céllal, hogy használható, piacképes szakmát adjon az olyan érettségizett fiatalok kezébe, akik érdeklődnek a média és az informatika iránt. Az azóta már átalakult nappali tagozatos multimédia-fejlesztő képzésben szerzett többéves tapasztalatainkat a 2008/2009-es tanévtől az Informatikai alkalmazásfejlesztő szakma oktatásában kamatoztatjuk. Ez a nappali tagozatos jogviszonnyal járó képzés biztosítja az összes, a középiskolában megszokott juttatást: a családi pótlékot és a diákigazolványt

Baár - Madas Református Gimnázium

Baár - Madas Református Gimnázium

Az egykori Alsó-Fehér megyében található település szépen hangzó neve hívó szavává, jelképévé vált a lassan egy évtizedes múltra visszatekintő nyári, erdélyi kirándulásainknak. Egész pontosan kilenc évvel ezelőtt vettük fel a kapcsolatot Gudor Botond tiszteletes úrral, a környék több szórványgyülekezetének fiatal lelkipásztorával, aki minden kishitűséget megszégyenítő derűvel és kitartással irányítja a maroknyi magyarság lelki életét. Amint e néhány bevezető sorból is sejthető: a magyarigeni tábor több, mint egyszerű úti élmény. Az Erdély csodáira járó utazót ugyanis a tájnak nemcsak a szépsége érinti meg, hanem a lelke is; mint ahogy az erdélyi magyar nyelvnek sem csak a kifejező ereje ejti rabul, hanem a szavak szeretetteli bölcsessége is. Bizony tanulni és feltöltekezni megyünk a Tündérországba.

Tuti menü