Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kórházak - Budapest 2. ker. képes leírás - Budapest 2. kerület.tlap.hu
részletek »

Kórházak - Budapest 2. ker. - Budapest 2. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest2ker.tlap.hu » Kórházak - Budapest 2. ker.
Keresés
Találatok száma - 3 db
Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet

Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet

Az Orfi Igazgatósága az Intézet operatív vezetésének egységeit fogja össze, az egységek vezetői az úgynevezett. menedzsmentet képezik. Az Intézet organogramjából látható, hogy a főigazgatói titkárság, a főigazgató helyettes, a gazdasági igazgató és az ápolási igazgató, a Szervezési és Informatikai Osztály, a Módszertani és Minőségbiztosítási Osztály önálló apparátusukkal, továbbá a jogi, humánpolitikai, kórházhigiénés, munkavédelmi, tűzvédelmi, rendészeti és környezetvédelmi feladatkörök ellátói képezik a szűkebb körben vett vezetői csoportot. Szélesebb körben véve a főigazgató közvetlen hatáskörébe tartoznak a diagnosztikai, fizioterápiás, klinikofarmakológiai egységek és a foglalkozás egészségügyi szolgálat. A dokumentáció - túlnyomó részben digitalizált - egységeiként a fotólabor és az orvosi könyvtár, az irattár és belső ellenőrzés sorolható még az Igazgatósághoz. A szűkebb vezetői kör tizenkét személyt jelent. A hattagú Igazgatói Tanács legalább hetente egyszer, vezetői értekezletre ül össze.

János Kórház

János Kórház

A középkori központot képező Buda ellenében a Duna bal partján a 18. században Pest erős fejlődésnek indult. Nemcsak modern paloták, bérházak, közigazgatási épületek, hanem a tudomány, oktatásfellegvárai, így a kórházak, klinikák döntő része Pestre került. A budai terület inkább kirándulóhelyként jött szóba, de a század vége felé a lakosságerősen megszaporodott. Ezért született meg l887. június 28-án Budapest, fő és szék város törvényhatóságának közgyűlésén, hogy az addig tervbe vett régi Szent János Kórház bővítése helyett a 87. évi 534. határozatában megjelölt 300 ágyas új kórház építését rendelték el, amely későbbiekben új Szent János Kórháznevet kapta.

Budai Irgalmasrendi Kórház

Budai Irgalmasrendi Kórház

Sokan köszönhetjük egészségünket a Budai Irgalmasrendi Kórház áldozatos munkájának. A mi támogatásunk is szükséges azonban ahhoz, hogy még több emberen segíthessenek. Az egészségügy nehéz helyzete közismert. Kérjük, felajánlásával vegyen részt Ön is a karácsonyi adománygyűjtésben. Így együtt járulunk hozzá ahhoz, hogy a kórház folytatni tudja gyógyító munkáját és fejlesztéseit - Önökért. Karácsonyi adománygyűjtés az irgalmas gyógyításért.

Tuti menü